Spelmansstämma i Lönnamohagen, Kallinge på lördag

Nu är det snart dags för spelmansstämma i Lönnamohagen, Kallinge. Den 9/8 kl 14:00 närmare bestämt. Då startar vi med ett allspel och därefter blir det uppträdanden. Årets artister är ”Ralsgård & Tullberg trio (feat. Leo Svensson)” och ”Leona Duo”.
Traversflöjtduon Andreas Ralsgård och Markus Tullberg nu kompletterad med Leo Svensson på cello spelar både egenkomponerat material såväl som traditionella låtar. De spelar på ett dynamiskt och livfullt sätt och hittar hela tiden nya vägar att utveckla den svenska flöjttraditionen.
Leona Duo består av Timmy Gasslander och Lovisa Frantzich. Dessa har fötterna i svensk folkmusik men utforskar gränslandet mellan jazz och folkmusik. De båda möttes på folkhögskola i Växjö, där Timmy studerade jazzgitarr och Lovisa studerade klassisk fiol. De möttes i folkmusiken och tänjer nu på gränserna för vad som kallas traditionellt

Som vanligt finns det möjlighet att köpa korv och fika samt att dansa och buskspela om man känner för det. Även spela från scen går bra om man känner för att visa upp sig lite mer organiserat. Kontakta bara någon av arrangörerna när du kommer (eller i förväg, kontaktinfo finns på annan plats på hemsidan).

En affisch med mer information hittar du här:  Affisch
Hjälp gärna till att sprida information om stämman genom att skriva ut och sätta upp affischen.

Allspelsnoterna hittar du både här på vår egen hemsida och på Folkwiki.

För att få en karta över var stämman finns så klicka här: Enirokarta.

Detta inlägg publicerades i Evenemang, Nyheter. Bokmärk permalänken.