Spelträff och konsert

Spelträff

På söndag 10/4 är det dags för spelträff igen. Denna gång i Jämshögs medborgarhus. Det ligger på Kyrkovägen 9 i Jämshög. Vi börjar klockan 14 och håller på till 17. Vi har försökt införa ett lite nytt koncept framför allt för dig som inte varit med så mycket. Vi kör lite utlärning första timmen därefter kör vi lite mer spontanspel. Denna gången är det David Adam som står för utlärningen. Vi bjuder även på fika.

 

Konsert med Ahlberg/Ek/Roswall

Fredag 15/4 är det dags för en konsert- och danskväll i Karlskrona, närmare bestämt i Blekingesalen/Kulturkuben/Musik i Blekinge – Ronnebygatan 22. Klockan 19 börjar det och arrangör är föreningen Midvinterton.

Det sägs att det slår gnistor om deras samspel, att tre musiker går samman och förenas i ett häpnadsväckande rytmiskt driv som får dansparen att flyga i virvlar runt runt på dansgolvet.

När Emma gästade den forna gruppen Ranarim, där Niklas och Daniel då spelade, märkte de av det lyckade samspelet och valde att fortsätta tillsammans, samtidigt som alla tre är engagerade musiker i andra sammanhang. Och det låter lite Ranarimskt över denna trio, flödande och sprudlande, lätt men tätt, och här samsas influenser från både pop och barock.

Dessa tre välutbildade musikers rötter täcker in Sverige från Norra Kverrestad i Skåne via Sundsvall till Vuollerim i Lappland, och rötterna får ta stor plats i musiken som spelas, och så skriver de förstås lite eget material också.

För tredje året i rad är de nominerade till Årets grupp på Folk- och Världsmusikgalan, så visst är det något visst med denna trio. Man liksom knockas av musikens hemtrevlighet, vill ha dom hemma i köket till rotmoset.

KOM och lyssna på konsert och KOM och dansa loss benen! Vad kan vara bättre en fredagkväll? Och det kostar endast 100 kr att komma in, köps direkt i dörren.

Detta inlägg publicerades i Evenemang, Externa evenemang, Nyheter. Bokmärk permalänken.