Sommarens aktiviteter

Den 5 augusti är det kyrkospelning. I år är det i Öljehult. Mestadels blir det musik av de musiker som kommer dit. Det blir även en liten andakt. Klockan 18:00 börjar själva konserten och de som vill vara med och spela samlas klockan 17:00 för att gå igenom och göra upp programmet. Kom gärna och spela en låt eller några. Alla behöver inte kunna spela alla låtarna utan det kan även bli spel i små­grupper. Det gör vi upp där och då.
Efter konserten blir det kaffe i församlingshemmet.
För att ha koll på hur många som kommer så vill vi att du som är sugen på att vara med anmäler dig. Det gör du till David Adam antingen på tel. 0723-10 84 05 eller mejl david@borderpiper.com senast 25 juli. Hoppas vi blir många som träffas i Öljehult.

Den 13 augusti är det så spelmansstämma i Lönnamohagen, Kallinge. Det blir två bokade framträdanden i år också. Det är Bålgetingen och Kringel.
Bålgetingen består av fyra sydsvenska storspelmän: Magnus Gustafsson, Susanne Gustafsson, Anders Svensson och Jörgen Axelsson. De spelar bland annat musik av den namnkunnige smålands­spelmannen August Strömberg från Jät. En och annan berättelse om August kommer vi säkert att få höra också.
Kringel är en duo bestående av Karin Nordberg – fioler och Ingrid Ekman – flöjter. Karin, uppvuxen i Sölvesborg, är fiollärare och riksspelman på Blekingelåtar. Hon är verksam som musiker och pedagog genom sitt företag Fiolverket. Ingrid, är flöjtlärare och frilansande musiker med folkmusik som hu­vudinriktning. Båda är bosatta i Örebro, men kommer bland annat att spela i Blekinge i sommar.
Utöver dessa båda framträdanden kommer det att finnas möjlighet för framträdande för den som kommer och känner för att spela några låtar från scen. Dansa kan man göra om man vill det och även buskspela. Vi kommer att inleda det hela med ett allspel precis som vi brukar. Noter till detta finns här: Allspelslåtar 2016-08-13. Även på FolkWiki finns låtarna. Länk Här: Allspelslåtar på FolkWiki.
Kallinge Hembygds- och folkdansgille är som vanligt med och arrangerar och fixar med servering av korv och fika.
Vill du hjälpa till på ett eller annat sätt med arrangemanget så går det bra. Ett sätt är att sprida in­formation om det. Sätta upp affischer (finns för nedladdning här: Affisch i A3 Affisch i A4), dela det på Facebook eller liknande. Vill du hjälpa till lite mer handgripligt den dagen så börjar vi förberedelserna klockan 10:00 den dagen. Den dagen är den 13 augusti. Själva stämman börjar klockan 14:00 så om inte förr så kom då och lyssna eller med­verka på ett eller annat sätt. Entréavgiften är som vanligt frivillig.

Detta inlägg publicerades i Evenemang, Nyheter. Bokmärk permalänken.