Låtkurs med Magnus Gustafsson

Vi har lyckats få den småländske riksspelmannen Magnus Gustafsson att komma till oss och hålla en låtkurs. Magnus disputerade i Lund i höstas med sin avhandling ”Polskans historia. En studie i melodi­typer och motivformer med utgångspunkt i Petter Dufvas notbok.”. Han kan tack vare detta numera titulera sig doktor. Han har gjort ett gediget arbete kring detta och har en stor låtskatt i bagaget. Vid Folk- och världsmusikgalan i år belönades Magnus dessutom med pris för ”Årets utgåva” för sin bok och doktorsavhandling. Det blir gehörsutlärning på fiol. Andra instrument är givetvis välkomna. Du bör ha spelat några år för att tillgodogöra dig kursen.

Kursen blir den 29/4 i Slöjdhuset, Emaljervägen 6 i Ronneby. Vi börjar 9:30 och håller på till 16:00. Lunch äter vi på stan. Den betalar var och en själv. Fika på för- och eftermiddagen ingår i kursavgif­ten. Kursen kostar 100 kr för medlemmar i Blekinge spelmansförbund och 150 kr om du inte är med­lem.

Ytterligare upplysningar kan du få från Peter Svensson på tfn 0709-59 33 01 eller via mejl ordf@blekingespelman.se.

Anmäler dig gör du via mejl till ordf@blekingespelman.se och betalar samtidigt in avgiften till för­bundets Plusgiro 80 96 52-1. Båda sakerna behövs för att anmälan skall vara giltig. Begränsat antal platser.

Kursen anordnas med bidrag från Musik i Blekinge.

Detta inlägg publicerades i Evenemang, Nyheter. Bokmärk permalänken.