Spelmansstämma i Kallinge

11 augusti är det dags för spelmansstämma vår traditionsenliga stämma i Lönnamohagen, Kallinge. Det blir samma upplägg som vi haft tidigare om åren. Inledning kl 14 med ett allspel. Allspelslåtar kommer. Håll utkik här på sidan.

Därefter blir det ett par framträdanden. Det ena är en duo som kallar sig Jonzon. Det är Kristin Borgehed och Nathan Bissette. De spelar en blandning av skandinavisk och brittisk musik. Vill du läsa mer om dem så titta på https://jonzonmusik.wordpress.com/ .
Det andra framträdandet blir av Britt Forsströmson. Britt är bördig från Mörrum, bosatt i Malmö. Riksspelman på Blekingelåtar sedan många år.

Som vanligt blir det också möjligt att spela från scen för den som så vill. Vill man spela i ett lite mindre framträdande format finns det möjlighet att buskspela. Dansa går också bra om man känner för det.

Kallinge hembygds- och folkdansgille fixar som vanligt korv, fika och glass man kan köpa.

Lite bidrag har vi från Ronneby kommun, Musik i Blekinge och Region Blekinge för att kunna genomföra det hela. Därför behöver vi inte ta någon stor entréavgift men ett bidrag vad du tycker det är värt kan du gärna lämna.

Detta inlägg publicerades i Evenemang, Nyheter. Bokmärk permalänken.