Låtkurs i skotsk folkmusik med David Adam och Neil Ewart

Båda kursledarna har växt upp i Skottland med koppling till västkusten och den starka säckpipe- och fioltradition som finns där. David Adam, som spelar säckpipa och flöjt, har bort i Blekinge för flera år nu och undersöker Blekinges skattkista av låtar, där han även har hittat kopplingar mellan den  skotska och blekingska folkmusiken. Neil Ewart, en spelman från Ardnamurchan på Skottlands västkust, studerade fiol på National Center for Excellence in Traditional Music i Plockton och sedan vidare vid Strathclyde University. Han flyttade till Köpenhamn för ett år sedan och har skapat nya samarbeten i Danmark, men spelar fortfarande i Skottland. 

Under kursen lärs låtarna främst ut på gehör, men noter finns tillgängligt. Kursledarna kommer också att lära ut olika tekniker som används i skotsk folkmusik och hur du kan använda dem i låtarna. Med två kursledare finns det möjlighet till nivågruppering om det behövs, så även om du inte känner dig stark på ditt instrument finns det plats för dig. 

Tid: 7 november 9.30-16.00
Plats: Slöjdhuset i Ronneby
Kursavgift: 150 kr för medlemmar i Blekinge spelmansförbund och 200 kr för övriga. Ungdomar till och med 19 år betalar 100 kr. Betalar gör du till bankgiro 5297-9010 eller till Swish 123 361 58 04
Anmälan skickas med e-post till hjulstrom.malin@gmail.com och där behöver du ange namn och hela ditt personnummer.
 
 Lunch ingår inte i avgiften. Vi går tillsammans och äter på stan, men det finns också tillgång till kök i Slöjdhuset för den som hellre vill ta med mat.

Arrangeras i samarbete med Kulturens studieförbund.

Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.