Spelmansstämma den 14 augusti kl. 14.00 i Lönnamohagen, Kallinge

Välkommen till årets spelmansstämma i Lönnamohagen, Kallinge! Det blir scenprogram med allspel, inbjudna artister och öppen scen, samt buskspel och visstuga! Det finns också möjlighet till dans. Nytt för i år är att vi också arrangerar ett ungdomsläger 13-14 augusti, som avslutas med deltagande på spelmansstämman.

Årets gästartister är inga mindre än Eva Johansson & Bengt Andersson samt Smedställets Bälg och Sång!

Eva Johansson och Bengt Andersson från Urshult spelar silverbasharpa, nyckelharpa, fiol samt träskofiol. De är båda riksspelmän, på fiol respektive silverbasharpa, och Eva vann dessutom titeln världsmästare i träskofiol 2015. De utlovar vals, schottis, polska och annan folkmusik från förr, och alla som hört dem spela kan intyga att det kommer att svänga!

Smedställets Bälg och Sång. Från norra kommundelarnas (Ronneby kommun) mörka skogar hörs ofta bälgaspel och sång. Denna gång hör vi också att gitarr och piano ackompanjerar melodierna, som hämtas från vitt skilda platser. Vi får rumänskt, ungerskt, svenskt, irländskt, italienskt och egna kompositioner. Bälgaspelaren Johannes Olsson är uppväxt på Smedstället och har levt som dragspelare på heltid i Budapest i många år. Nu har han återvänt till skogarna, och med sig har han sin fru Blanka Bodor som sjunger ungerska folkmelodier. Maria Olsson, också från Smedstället, bidrar på keyboard och sång. Från en annan del av skogen kommer Casper Davey, som med gitarr och sång höjer stämningen markant.

Alla är välkomna att vara med på allspelet och noter till allspelslåtarna hittar du här.

Fika finns att köpa. Frivillig entré.
Kom och spela, sjung, dansa eller bara lyssna!

Spelmansstämman arrangeras av Blekinge Spelmansförbund och Kallinge hembygds- och folkdansgille, med stöd av Musik i Blekinge, Region Blekinge, Ronneby kommun och Kulturens.

Annons
Detta inlägg publicerades i Evenemang, Nyheter. Bokmärk permalänken.