Spelträff med Nordiska psalmodikonförbundet

Den kommande helgen har Nordiska psalmodikonförbundet sitt årsmöte i Karlshamn. I samband med detta skulle de gärna vilja träffa oss i Blekinge spelmansförbund för en enkel spelträff på lördagkvällen (27/8). En del av dem har kopplingar till Blekinge och tycker därför att detta skulle vara extra roligt. Träffen blir på Köpmannagården Restaurang & Pizzeria på Drottninggatan 88 i Karlshamn. Där räknar gänget från psalmodikonförbundet att vara kl 19 för att äta en enkel bit mat. Efter det blir det spel i en egen lokal på restaurangen. Vill man inte äta är det absolut inget krav. Vill man bara ta något att dricka fungerar det och vill man bara spela så fungerar det definitivt alldeles utmärkt. Det stora flertalet av dem spelar även annat än psalmodikon så repertoaren blir annat också. Nordiska psalmodikonförbundet är inget stort sällskap. Man brukar vara ett 20-tal personer på sina årsmöten så man behöver inte bli avskräckt av det. 

Vill man höra lite mera av psalmodikonspel så har de en konsert på Karlshamns museum tidigare på dagen, kl 13.30. I samband med detta blir det även ett föredrag om psalmodikon som sedan ett par år är klassat som ett immateriellt kulturarv. 

Ett annat tillfälle att höra psalmodikon är på söndag i kyrkan i Backaryd där man medverkar i gudstjänsten kl 11.00. Kaffe och spel i församlingshemmet efter gudstjänsten. 

Hoppas att det är några som trots det korta varslet har lust och möjlighet att vara med och spela lite på lördag. Ingen anmälan behövs. 

Annons
Detta inlägg publicerades i Möten och träffar, Nyheter. Bokmärk permalänken.