Kurs med Pelle Björnlert den 29 oktober i Ronneby

Pelle Björnlert

Vi är mycket glada att kunna presentera Pelle Björnlert som kursledare och vi tror att det kommer bli en inspirerande och rolig dag!

Pelle kommer från Vråka i nordöstra Småland och spelar företrädesvis musik som har sina rötter i den småländska och östgötska folkmusiktraditionen. Han har stort fokus på låtarnas ursprungliga funktion som bruks- och dansmusik och har under lång tid utvecklat sitt låtspel i nära kommunikation med dansen. Tidigt skapade han sig ett namn i kraft av ett personligt spelsätt med en smittande dansrytm och har länge varit en förebild för många spelmän från södra Sverige. Pelle säger: ”Min strävan är att spela en dansant, livfull och variationsrik musik”.

På senare år har Pelle börjat komponera egna låtar, de flesta i traditionell stil, men ibland med en lite annorlunda udd. På ”Folk & Världsmusikgalan” 2020, tilldelades han Stims pris som ”Årets kompositör”.

Pelle spelar vanlig fiol och även på en fiol med resonanssträngar; violino d’amore. Han är riksspelman och har dessutom erhållit Zornmärket i guld. 

Flera av hans album finns tillgängliga på Spotify.

Pelle kommer att lära ut låtar från sin repertoar och utlovar ett livfullt spel. Utlärning sker på gehör och alla instrument är välkomna. Kursen arrangeras i samarbete med studieförbundet Kulturens.

Dag och tid: 29 oktober 9.30-16.00 

Plats: Vesperklockan, Möllebacksgatan 12, 372 30 Ronneby

Kursavgift: 250 kr för medlemmar i Blekinge Spelmansförbund, övriga 300 kr. Kursavgiften betalas till bankgiro 5297-9010 eller med Swish 123 361 58 04 i samband med anmälan.

Anmälan görs här, senast den 24 oktober. Begränsat antal platser.

Lunch (soppa och bröd) ingår i kursavgiften.

Annons
Detta inlägg publicerades i Evenemang, Nyheter. Bokmärk permalänken.