CELTIC CHRISTMAS- en julkonsert med West of Eden

5/12 kl 19 i Olofströms Folkets Hus.

Irländsk och engelsk folkmusik står i centrum när Christmas Carols, svängigt låtspel, medeltida hymner och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert.

West of Eden är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine. De har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget folkmusikaliskt sound. På meritlistan står samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band och Alison Krauss & Union Station samt turnéer till bl.a. i England, Irland och ända bort till Kina.

Bandet har släppt 12 album varav förra årets ”irländska” tolkningar av Evert Taubes låtskatt rönte stor uppmärksamhet .

West of Eden är: Lars Broman: fiol, Martin Holmlund: bas, Ola Karlevo: trummor, bodhrán, Jenny Schaub: sång, dragspel, tin whistle, Martin Schaub: sång, akustisk gitarr, piano, Henning Sernhede: elgitarr, akustisk gitarr, banjo

Speltid: 1.30 tim. Ej paus.

Entré 180 kr, scenpass, medlem i musikförening och i kommunens personalklubb 140 kr, studerande t.o.m. 25 år 80 kr. Om man förköper via Internet (rekommenderas för att garantera plats, förra gången de var i Olofström var det utsålt) finns inte medlemskap i Spelmansförbundet med som rabatterat pris. Det är bara att välja någon av de andra musikföreningarna istället så löser det sig. Dock kan det bli kontroll på plats att man verkligen är medlem.

Förköp fr om 7/11 via www.olofstrom.riksteatern.se & Olofströms bibliotek

Arr. Riksteaterföreningen i Olofström, Olofströms Kammarmusik- förening, Olofströms Jazzklubb och Blekinge Spelmansförbund med stöd av ABF, Olofströms kommun och Statens kulturråd.

Annons
Detta inlägg publicerades i Evenemang. Bokmärk permalänken.