Pelle Fors-tävling

Tävlingen är inställd!

Tyvärr är det så att vi ställer in tävlingen. Intresset har varit för dåligt. Det har inte blivit tillräckligt många anmälda för att det skall bli någon bra tävling.

 

Välkommen att delta i Pelle Fors-tävlingen i Olofströms Folkets hus den 8 februari 2014.

Tävlingen blir inledningen på Midvintertonfestivalen.

Tävla i solo- eller gruppspel på akustiskt instrument inför jury och publik! Deltagarna tävlar med två låtar, varav minst en slängpolska, i sydöstsvensk tradition dvs låtar från Närke, Sörmland, Östergötland, Gotland, Småland, Blekinge, Skåne eller Halland. Alla akustiska instrument, inklusive sång och trall är välkomna. Arrangörerna förbehåller sig rätten att begränsa antalet deltagare om det blir för stort. Urvalsprincipen är ”först till kvarn”.

Priserna består av diplom till de tre bästa och penningpriser till de två bästa i varje klass. Dessutom får vinnaren i soloklassen en spelning på Korröfestivalen. Vinnaren i gruppspelet får en spelning på Linköpings folkmusikfestival.

Juryn är inte helt klar ännu.
Anmälningsavgiften 250 kr per person/grupp sätts in på Blekinge Spelmansförbunds plusgiro 80 96 52-1. Ange ”Pelle Fors” samt ditt/gruppens namn. Du är anmäld först när avgiften är betald.
Anmälan senast 24 januari till ordf(at)blekingespelman.se. Ange namn på deltagare, tävlingsklass, instrument samt musikdialekt.
Upplysningar Peter Svensson 0454-412 22 eller 0709-59 33 01.

Wikipedia har mer information om spelmannen Pelle Fors och Folkwiki har noter till hans låtar.